• 46-771-793-336
  • info@soul2work.com

Vid granskning av de olika tillgångsklasserna är fastigheter i allmänhet betydligt mindre volatila än aktier och fastigheter tenderar att vara den fristad som investerare växer upp när andra tillgångsklasser lider. Det är sant att säga att investeringsfastigheter kan ha många fördelar när det gäller att skapa långsiktig välstånd, men vi får aldrig glömma att denna rikedom inte garanteras!

Fastighetsboomen ledde till många tomma lokaler och kontor

Efter den globala fastighetsboomen i slutet av 1980-talet lärde många investerare denna svåra lektion när de fann att deras egenskaper var värda betydligt mindre än de faktiskt hade betalat för dem och botten föll till synes ut ur den överblåsta marknaden. Botten faller inte riktigt ut ur marknaden, men som alla fastigheter har behållit värde. fastighetsmarknaden upplevde helt enkelt en försenad återbalans och har fortsatt att bygga från denna stabilitetspunkt. Sedan den blomstrande 80-talets “förnuftiga” investeringar i fastigheter har fortfarande erbjudit stora attraktioner och fördelar, och det är tillbaka till fastigheter som investerare har vänt de senaste åren. Med fastighetspriserna i vissa länder stigande, och första gången köpare kämpar för att komma in på den första ledningen av fastighetsstegen, ser många människor ytterligare ett fält för investeringsmöjligheter.

Hyr ett förråd i Stockholm om ditt företag byter lokal

I Stockholm kan du hyra ett förråd med Ztorage vid flytt.

Jordbruksmarken har gått upp 130% i värde

En ny rapport lyfte fram en uppgång på 130% av jordbruksmarkens värde sedan 1990-talet, till exempel – helt drivit av en ny ras av köpare som inte är jordbrukare. Med fastighetspriser i tegelsten och murbruk är nu så orimlig, letar dessa icke-jordbruksköpare efter alternativ för sina pengar. De kan inte ha råd med fastighetsinvesteringar och vill inte riskera sina pengar på den någonsin volatila börsen och så köper de upp fält och betesmarker för att komma in på fastighetsinvesteringsspelen! Andra intresserade av fastighetsinvesteringar har granskat fastighetsmarknaderna över hela världen för valuta för pengarna, avkastning på investeringar, potential för tillväxt och utveckling, marknader för uthyrning och grundläggande stabilitet. Med nuvarande forskning visar att upp till en av åtta britter tänker köpa en utländsk fastighet inom de närmaste fem åren kan du se att utländska fastighetsinvesteringar är mycket stora affärer.

Fastighetsägare expanderar genom äganden i andra länder

Relativt nyupptäckta fastighetsmarknader öppnar eller expanderar i länder som exempelvis Nord-Cypern, Sydafrika och Bulgarien – där potentiella köpare erbjuder otroligt bra valuta för pengarna när det gäller fastigheter. Fastighetsmarknaden i länder som dessa har blivit konstgjort begränsad genom hotet om krig eller politisk instabilitet och nu med sin senaste historia som visar att de är stabila länder med starka ekonomier och befolkade och styrda av dem med ett första världsperspektiv, egendom investerare är att hitta marknader rik på mångfald och potential.
Dubai är ett annat land som erbjuder intressanta investeringsmöjligheter för fastigheter. Sedan maj 2002 när kronprinsen i Dubai utfärdat Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoom ett dekret som gör det möjligt för utlänningar att köpa fastighetsfastigheter där, har fastighetsmarknaden exploderat! Egenskaper som finns i Dubai varierar från blygsamma lägenheter med ett sovrum till fria exklusiva öar! Och egendom där erbjuder fortfarande mycket bra valuta för pengarna – dessutom är skatte- och affärsfördelarna i Dubai mycket tilltalande och så investerar fastighetsinvesteringar i Dubai en uppåtgående trend.

De gamla favoritlokalerna står starka

De “gamla” favoriterna – Frankrike, Florida och Spanien är till exempel alla länder med en lång historia av investeringar i fastigheter, särskilt för britter och nordeuropeiska invånare som vill fly från väder och investera i ett hem i solen . Oavsett om du letar efter ett hem för semester, din pension eller du letar efter en långsiktig investeringsmöjlighet, erbjuder dessa länder fortfarande investerarpotentialen för fastighetsutveckling. När det gäller att överväga fastigheter som ett investeringsfordon är det en testad metod som används för att försäkra sig om långsiktiga vinster – men som med alla investeringar garanteras inte vinster, avkastning och säkerhet för investeringar. Om fastighetsinvesteringar är rätt för dig och matchar dina omständigheter och attityd till risk är något du behöver tänka på.